Wij staan ook op facebook.

We hebben af en toe wat grote en kleine paardenspullen te koop via onze facebookpagina.

Ook staan hier reviews van klanten.

 

Inloggen

Over ons en de omgeving

 

 

De pensionstal van boerderij Groot Hell in Putten is gesitueerd in een oude schaapskooi. Ook een 2e schaapskooi is hier voor ingericht. De stallen van de afgebeelde schaapskooi zijn modern en groot. De boerderij en omliggende schaapskooien inclusief hooimijt zijn een Rijksmonument. De boerderij is de oudste uit de omgeving en dateert uit 1603. Er zijn veel beschrijvingen te vinden uit vroeger tijden toen de boerderij nog in bedrijf was met koeien.

In de Gelderse Vallei liggen veel van deze prachtige boerderijen. Tijdens een paardrijtocht door de streek passeert u vele erfen van oude boerenhoeven, omringd door akkers, weilanden, bosjes, beekjes en houtwallen in een prachtige landelijke omgeving. Er is een enorme hoeveel natuurschoon in alle jaargetijden. Er zijn nog onverharde wegen in de directe nabijheid, dat maakt het buiten rijden nog prettiger.

Het lijkt ver, maar toch is Putten niet ver van de drukke Randstad. In een half uur rijden (zonder files) ben je er al vanuit Almere om in een oase van rust te belanden.

.

Bent u gewend aan een drukke manege of pensionstal in de Randstad dan moet u wel wennen. Hier gaat alles met rust en warmte, dat merkt u aan de paarden. Alle paarden, van jong tot oud, merries, ruinen  tot zelfs een hengst zijn volledig rustig en kunnen geheel zichzelf zijn. Waar mogelijk worden een aantal dieren bij elkaar gezet. Er wordt altijd opgelet of alles goed gaat onder elkaar. De paarden staan niet in een paddock of op zand maar op grasland waar ze heerlijk kunnen grazen. Zo vaak het weer het maar toelaat, staan ze buiten. 's-Avonds worden ze weer naar stal gebracht. Alleen in de zomer wanneer het erg warm is draaien we dit wel eens om, overdag op stal en 's-nachts buiten. Als het vriest of glad is,hard stormt of ander noodweer verwacht wordt houden wij ze binnen, waarbij we nauw overleg met de eigenaar houden.

In de intro op de voorpagina vertelden wij het al. Wij zijn een kleinschalige stal met maximaal 12 paarden. Juist door de kleinschaligheid vinden we gezelligheid en openheid op stal erg belangrijk. 

Er word elke dag uitgemest en schoongemaakt ook zijn wij bereid iets extra's te doen voor uw paard, ook in uw vakantie. Dit word gedaan door een goed opgeleide stalhulp op afspraak of ad hoc met telefonisch overleg. 

 

IMG 20160720 WA0000